Pečený zajíc na cibuli
Ingredience:1 zajíc
100 g slaniny
tuk
4 velké cibule
grilovací koření
sůl
7 stroužků česneku
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
2 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru
Příprava:Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.
Doporučená příloha: