ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Tagliatelle se zaječím ragú

Ingredience:

Ingredience: tagliatelle, zaječí stehna s kostí, kuřecí vývar, rajčata San Marzano, červené víno, pórek, řapíkatý celer, karotka, cibule, česnek, olivový olej, máslo, čerstvý tymián, lístky bobkového listu, sůl


Příprava:

Postup: Na olivovém oleji zprudka opečte očištěná zaječí stehýnka s kostí (2 ks). Opečením získají chuť a barvu. Stehýnka vyndejte a na zbylém tuku orestujte nahrubo nasekaný česnek (2 stroužky), nadrobno nakrájený pórek (1/2 ks), řapíkatý celer (hrst), karotku (hrst) a cibuli (1 ks). Přidejte čerstvý tymián (snítka), bobkový list (snítka) a orestujte. Jakmile směs ztmavne, zalijte ji červeným vínem (0,5 l) a svařte. Stehna vložte zpět do kastrolu, podlijte kuřecím vývarem (1 l), přidejte rajčata San Marzano (1/2 kg), přikryjte poklicí a pomalu duste v troubě předehřáté na 115 °C. Po 4 hodinách pomalého dušení by mělo být maso velmi měkké a stále šťavnaté. Vyndejte je a nechte vychladnout. Oberte maso z kosti, pomocí vidličky natrhejte na vlákna a vložte je do čistého kastrolu. Přidejte měkké máslo (100 g), zbylou omáčku propasírujte přes cedník na opečené maso a krátce provařte. Recept poskytla síť restaurací Ambiente


Doporučená příloha:

Ragú smíchejte s čerstvými tagliatelle uvařenými al dente a ihned podávejte. (pro 4 osoby)

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...