Zaječí hřbet na smetaně
Ingredience:1 zaječí hřbet
50 g slaniny
koření divočina (nebo mletý pepř
drcený jalovec a nové koření)
olej
1 lžíce másla
4 lžíce zmazené kořenové zeleniny
1 cibule
sůl
sklenka vína
2 lžíce hladké mouky
1 citron
kelímek zakysané smetany
Příprava:Zaječí hřbet (můžeme přidat i zadní běhy) prošpikujeme klínky slaniny,osolíme ho a posypeme kořením divočina. Olej a máslo rozehřejeme, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme zajíce a opečeme ho po všech stranách. Podlijeme vínem a horkou vodou a v troubě dusíme za občasného obrácení, přelití vypečenou šťávou a podlití doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, ochutíme strouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, zředíme vodou(nebo vývarem z masoxu) a za stálého míchání vyléváme do kanálu, pardon přivedeme k varu. Povaříme, zeleninu rozmixujeme, vlijeme smetanu a znovu povaříme. Naporcované maso přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.
Doporučená příloha: