Zaječí ragú
Ingredience:0,5 kg zaječího masa
slanina
cibule
mrkev
olej
sůl
pepř bílý
polohrubá mouka
rajčatový protlak
víno červené
bobkový list
bobulky jalovce
kysaná smetana
brusinky kompotované
čerstvá petrželová nať
Příprava:Oloupeme cibuli, mrkev oškrábeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky. Maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve velké pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm slaninu, přidáváme po částech zaječí maso, opečeme a vyjmeme. Do výpeku nakonec přidáme cibuli a mrkev a obojí také osmahneme.
Zaječí maso vrátíme zpět do pánve, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Přidáme protlak, podlijeme vínem a trochou vody. Přidáme také bobkový list i jalovec a vše při střední teplotě asi 15 minut dusíme. Vmícháme kysanou smetanu a brusinky, osolíme a opepříme. Potom opereme a osušíme petrželku. Najemno ji nasekáme a nasypeme na hotové maso.
Doporučená příloha: