Zaječí ragú II.
Ingredience:zaječí předek
sůl
mletý pepř
2 lžíce sádla
1 cibule
3 bobkové listy
lžička tymiánu
5 zrnek nového koření
2 mrkve
kousek celeru
200 g sterilované kukuřice
250 ml smetany
30 g hladké mouky
80 g slaniny
Příprava:Zaječí maso odblaníme, omyjeme, osolíme, opepříme, rozdělíme ho na několik kusů a na sádle opečeme. Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a asi hodinu dusíme. Pak přidáme dobře očištěnou zeleninu vcelku a společně s masem dodusíme doměkka.
Hotové maso sejmeme z kosti a nakrájíme. Zeleninu také nakrájíme, šťávu přecedíme, zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku a důkladně povaříme. Do hotové omáčky přidáme nakrájené maso, zeleninu, kukuřici a prohřejeme. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží a obložené malými orestovanými kousky slaniny.
Doporučená příloha: