ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Zajíc na slanině

Ingredience:

850 g zajíca 35 g uzené slaniny 60 g cibule 100 g margarínu 35 g hladké mouky sůl pepř


Příprava:

Očištěného zajíca odblaníme, vymyjeme, prošpikujeme polovinou slaniny, posolíme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostky, opražíme, přidáme margarín a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na tento základ položíme zajíce a dusíme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a vaříme tak dlouho, až šťáva zhoustne. Takto připravenou šťávou pak při podávání přeléváme jednotlivé porce masa.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...