Zajíc načerno
Ingredience:zajíc
olej
sůl
cibule
kořenová zelenina
lžička cukru
celý pepř
nové koření
bobkový list
lžíce octa
vývar
strouhaný perník
2 lžíce povidel
1dl vína
Příprava:Zajíce rozkrájíme na porce, osolíme, potřeme olejem a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu, cukr, podlijeme vývarem, přidáme ocet a vaříme při polovičním výkonu asi 15 minut. Maso obrátíme, přidáme koření, bobkový list a vaříme 10 minut. Maso vyjmeme, do základu přidáme nastrouhaný perník, povidla, červené víno, promícháme a vaříme několik minut. Vložíme maso, podle potřeby podlijeme trochou vody a vaříme 5 minut.
Doporučená příloha: