ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Zajíc pečený na cibuli

Ingredience:

1 zajíc grilovací koření sůl 100 g slaniny kousek tuku 4 velké cibule 7 stroužků česneku 5 bobkových listů 5 kuliček nového koření 8 kuliček celého pepře 2 lžíce hladké mouky 300 ml vývaru


Příprava:

Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě asi 10 - 15 minut. Hotového králíka přeléváme šťávou a podáváme s opékanými bramborami


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...