Zajíc s cibulkami aneb co ze staršího nebo rozstříleného zajíce
Ingredience:Zajíc, 1/4 l bílého vína, 6 - 8 menších cibulí, šálek hrubě sekaného uzeného masa, slanina, sádlo, hladká mouka, sůl, hřebíček, citrónová šťáva, cukr
Příprava:Očištěného zajíce protáhneme slaninou, rozřežeme na kusy, v hrnci zalijeme bílým vínem, osolíme, přidáme 3 - 5 hřebíčků, oloupané cibulky, uzené maso a vaříme do měkka. Cibulky vyndáme asi po půlhodině varu, aby se nerozvařily. Ze sádla a mouky uděláme tmavší jíšku, kterou omáčku zahustíme. Povaříme a dochutíme citrónovou šťávou a cukrem, nakonec přidáme povařené cibulky.
Doporučená příloha: