Zajíc se smetanovou omáčkou
Ingredience:1 zaječí zadek
80 g slaniny
120 g másla
150 g kořenové zeleniny
100 g cibule
8 pepřů
4 nová koření
bobkový list
tymián
citronová kůra
250 ml zakysané smetany
40 g mouky
citronová šťáva
vývar
Příprava:Odblaněný a osolený zaječí zadek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpuštěném másle si osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou cibulku, pepř, nové koření, tymián, bobkový list a trochu citronové kůry. Zadek se zbytkem slaniny vložíme do pekáče, zalijeme trochu vývarem a pečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a upečeme do červena i z druhé strany. Měkký zadek nakrájíme na porce, šťávu procedíme, z procezené zeleniny odstraníme koření, zeleninu nasekáme nebo umeleme a vrátíme ji zpátky do omáčky. Pak ji zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku s citronovou kůrou a povaříme s nakrájeným zajícem.
Doporučená příloha: