ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

divoký králík na belgický způsob

Ingredience:

4 porce králíka (divokého nebo domácího), 50 g slaniny, 200 g sušených švestek, lžíce rozinek, sklenka koňaku, lžíce másla, 2 lžičky hladké mouky, 2 dl vody, 2 dl červeného vína, cibule, sůl, lžíce octa, lžička rybízové marmelády, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, několik zrnek celého pepře


Příprava:

Sušené švestky a rozinky namočíme na několik hodin do vody, švestky pak vypeckujeme. Každou porci masa řádně prošpikujeme slaninou a vložíme je do nálevu připraveného z vína a octa ochuceného bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Maso v něm ponecháme do druhého dne. Pak je vyjmeme, osušíme, namásle mírně opečeme a odložíme stranou. Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibulku a mouku, přilijeme marinádu z masa, dobře povaříme a přecedíme na maso.Přidáme namočené rozinky a švestky a vše dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Před koncem dušení vmícháme rybízovou marmaládu a koňak a dochutíme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...