divoký králík na belgický způsob
Ingredience:4 porce králíka (divokého nebo domácího), 50 g slaniny, 200 g sušených švestek, lžíce rozinek, sklenka koňaku, lžíce másla, 2 lžičky hladké mouky, 2 dl vody, 2 dl červeného vína, cibule, sůl, lžíce octa, lžička rybízové marmelády, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, několik zrnek celého pepře
Příprava:Sušené švestky a rozinky namočíme na několik hodin do vody, švestky pak vypeckujeme. Každou porci masa řádně prošpikujeme slaninou a vložíme je do nálevu připraveného z vína a octa ochuceného bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Maso v něm ponecháme do druhého dne. Pak je vyjmeme, osušíme, namásle mírně opečeme a odložíme stranou.
Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibulku a mouku, přilijeme marinádu z masa, dobře povaříme a přecedíme na maso.Přidáme namočené rozinky a švestky a vše dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Před koncem dušení vmícháme rybízovou marmaládu a koňak a dochutíme.
Doporučená příloha: