zaječí předek dušený
Ingredience:zaječí předek, sůl, celý pepř, bobkový list, tymián, plátek citrónu, 2 lžíce octa, kořenová zelenina, cibule, máslo, hl. mouka, rajský protlak nebo kečup, hořčice, kolečko pomeranče, červené víno, brusinkový kompot nebo marmeláda.
Příprava:Maso, nakrájenou zeleninu, cibuli, koření, citrón a ocet zalijeme osolenou studenou vodou a uvaříme. Měkké maso vykostíme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme drobně sekanou uvařenou zeleninu, lžičku hořčice, plátek pomeranče, raj. protlak, trochu vína a brusinky; event. podle chuti přisladíme. Dobře provaříme a propasírujeme. Do omáčky přidáme maso a ještě chvíli společně povaříme.
Doporučená příloha: