RECEPTY ze zvěřiny

Recepty ze zvěřiny

Myslivecká kuchařka

Dříve byla zvěřina běžně spojována se zvláštní výraznou chutí a pachem, které ne každému byly příjemné. Pro tyto vlastnosti, vznikající ve skutečnosti až v důsledku - z dnešního pohledu - nesprávného ošetření ulovené zvěře a jejího delšího skladování při nedostatečných chladicích možnostech, bylo používáno zvláštní označení - Hautgout. To, co se pod tímto pojmem skrývalo a bylo dříve často považováno u zvěřiny za charakteristické, je ve skutečnosti počínající fáze rozkladu. Ve snaze toto výrazné a pro mnohé lidi ne zcela příjemné „Haut-gout“ co nejvíce potlačit, se přistupovalo k nakládání zvěřiny do různých láků a zvýšené době kuchyňské úpravy.

Přejeme všem dobrou chuť!

Kategorie

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg