ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Hřbet z divočáka na víně

Hřbet z divočáka na víně

Hřbet z divočáka na víně

Ingredience:

vykostěný hřbet z divočáka asi 700 gramu, 100 g sušených švestek, 40 g vlašských ořechů, dva pomeranče, jeden citron, 6 lžic 40% koňaku, 4 lžíce medu, 400 ml červeného vína, 2 lžíce perníku 2 lžíce švestkových povidel, 50 g kvalitní horké čokolády, pepř (mletý), sůl, špetka koření, Harissa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Příprava:

Švestky propláchneme a dáme do misky. Přidáme k nim lžíci koňaku a necháme odležet. Ořechy opražíme nasucho na pánvi a přidáme ke švestkám. Hřbet divočáka prořízneme dlouhým nožem po délce tak, aby vznikl tunýlek, osolíme a opepříme. Vložíme do misky, zalijeme šťávou z citronu a pomerančů, koňakem, medem, cástí vína, okořeníme Harissou a necháme rozležet několik hodin, nejlépe přes noc. Pak hřbet vyjmeme a naplníme švestkami a ořechy. Zajistíme špikovacími jehlami nebo párátky a ze všech stran jej osmahneme na pánvi potřené olejem. Poté hřbet přendáme do pekáčku vytřeného máslem, podlijeme malým množstvím marinády a zvolna pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, ale vždy jen malým množstvím. Zbylou marinádu doplníme vínem a přivedeme k varu. Přidáme povidla, perník a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme čokoládu a necháme ji v omáčce rozpustit.

Doporučená příloha:

Podáváme s bramborovými noky nebo s těstovinami.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg