ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Kančí játra s jeřabinami, jasmínová rýže s vůní kardamonu

Kančí játra s jeřabinami, jasmínová rýže s vůní kardamonu

Kančí játra s jeřabinami, jasmínová rýže s vůní kardamonu

Ingredience:

Máslo, šalotka, na jemno strouhaný celer, víno, jeřabinová zavařenina, skořice, badyán, kančí játra, drcený pepř, sůl.

Příprava:

Máslo rozpustíme, přidáme krájenou šalotku a na jemno strouhaný celer, restujeme asi 10 min. Zalijeme vínem, vložíme jeřabinovou zavařeninu, skořici, badyán a zredukujeme na 1/3 objemu šťávy. Šťávu přecedíme. Játra pečlivě opláchneme, osušíme a kořeníme drceným pepřem. Zprudka opečeme na másle a přelijeme připravenou omáčkou, přidáme pečený špek na nudličky a krátce podusíme, aby se spojily chutě. Nakonec osolíme. Servírujeme s rýží.

Doporučená příloha:

Jasmínovou rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozehřejeme si palmový olej Carotino, vložíme okapanou rýži a důkladně opečeme. Ochutíme drceným pepřem, tlučeným kardamonem a solí. Zalijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 min.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg