ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Kančí kostky na brusinkách

Kančí kostky na brusinkách

Kančí kostky na brusinkách

Ingredience:

800 g plecka nebo krkovice z černé zvěře, brusinková zavařenina, 3 dcl červeného vína, sůl, koření na divočinu, 1 citrón, slunečnicový olej, hladká mouka

Příprava:

Zvěřinu nakrájíme na hrubší kostky, které naložíme obvyklým způsobem na 24 hodin do směsi soli a koření na divočinu. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zvěřinu orestujeme. Poté ji podlijeme kvalitním červeným vínem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec pokličku odklopíme, vydusíme vodu, zvěřinu zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Po chvilce restování přidáme tři vrchovaté lžíce brusinkové zavařeniny a konzistenci upravíme decilitrem vína. Přisolíme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo rýží.

Doporučená příloha:

Tipy: - zvěřinu můžeme pro pány přizdobit kolečky cibule - kdo má rád kontrast v chutích, přidá lžičku chilli omáčky, výstupní efekt stojí určitě za to - do šťouchaných brambor osmažíme cibulku nebo přidáme čerstvé bylinky
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg