ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Kančí kýta s jalovcem

Kančí kýta s jalovcem

Ingredience:

800 g kančí kýty, 50 g slaniny, 1 cibule, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, jalovec, pepř, sůl

Příprava:

Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, podlijeme vodou, přidáme kančí kýtu a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podušenou cibulí s česnekem.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg