ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Kančí maso s brusinkovou omáčkou

Kančí maso s brusinkovou omáčkou

Ingredience:

4 plátky libového masa z divočáka, hrst strouhané kořenové zeleniny, 2 lžíce oleje, cibule, citron, divoké koření (celý pepř, bobkový list a nové koření), křen, brusinkový kompot, hořčice, červené víno, sůl.

Příprava:

Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na kolečka lehce na oleji osmahneme. Přidáme plátek citronu, rozdrcené koření a směs uvedeme do varu, vložíme plátek masa a dusíme téměř do měkka, přičemž nezapomínáme maso obracet a podle potřeby podlévat. Potom šťávu podle potřeby zředíme vodou, přidáme brusinkový kompot, nastrouhaný křen a hořčici, můžeme ještě přidat nastrouhaný muškátový oříšek a trochu rybízového džemu, zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli povaříme. Omáčku můžeme dochutit červeným vínem a podle chuti dosolit. Nakonec ji přecedíme.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg