ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Kančí plec se šípkovou omáčkou

Kančí plec se šípkovou omáčkou

Kančí plec se šípkovou omáčkou

Ingredience:

600 g kančí plece, 2 dl červeného vína, hrst suchých šípků (můžeme použít i višně), 20 g cukru, citronová šťáva, lžíce mouky, ocet, hřebíček, tymián, skořice, sůl

Příprava:

Zvěřinu vaříme ve třech dílech vody a jednom díle octa se špetkou tymiánu. V kastrole svaříme šípky s vínem, při dáme trochu polévky, v níž se zvěřina vařila, osladíme, okyselíme citronovou šťávou, ještě přidáme skořici, hřebíček, sůl, zaprášíme moukou a povaříme. Omáčku procedíme a přeléváme na porce zvěřiny.

Doporučená příloha:

Příloha: knedlík nebo bramborové krokety.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg