ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Smažený řízek z divočáka

Smažený řízek z divočáka

Ingredience:

1 kg kančí kýty 0,2l červeného vína olej hladká mouka 2 lžíce francouzské hořčice 3 vejce mléko mletý pepř tlučený jalovec,špetka tymiánu sůl

Příprava:

Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg