ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Zvěřinová směs s křupavou zeleninou

Zvěřinová směs s křupavou zeleninou

Zvěřinová směs s křupavou zeleninou

Ingredience:

600 g krkovice z mladého divočáka, koření na divočinu, olej, 1 větší cibule, červená mletá paprika, 2 feferonky, 2 dcl červeného vína, sójová omáčka, 800 g zeleniny (mrkev, petržel, květák, brokolice, cuketa, česnek, čerstvá paprika aj.), hrubá mouka.

Příprava:

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme feferonky, červenou papriku a naložené kousky krkovice z divočáka, které rychle orestujeme, podlijeme červeným vínem a přikápneme sójovou omáčku. Vše dáme do tlakového hrnce a dusíme asi 35 minut. Poté nádobu odstavíme a pokrm necháme dojít, dokud uvnitř neklesne tlak. Otevřený hrnec postavíme znovu na oheň, přidáme na kousky nakrájenou mrkev, petržel, květák, brokolici a cuketu, které dusíme asi 10 minut. Směs zaprášíme hrubou moukou, promícháme, necháme zhoustnout a přidáme červenou a zelenou papriku nakrájenou na půlkolečka. Na závěr vše podusíme maximálně 5 minut. Tipy: - má-li být výsledek dokonalý, nesmíme zeleninu rozvařit, pouze ji prohřejeme a necháme ji částečně změknout tak, aby zůstala křupavá a ponechala si svoje typické chuťové vlastnosti - z výše uvedeného důvodu přidáváme zeleninu v závěrečné fázi přípravy postupně – nejdříve kořenovou, po chvíli květák s brokolicí, pak cuketu a česnek. Papriku ponecháváme až skutečně nakonec a pouze ji prohřejeme - papriku používáme v každém případě vícebarevnou – zelenou, červenou, žlutou - výsledek vypadá krásně na talíři - na pokrmu oceníme nečekanou lehkost spojenou s pikantností a chutí sójové omáčky. Kdo má rád výraznější chutě, může si pokrm přiostřit chilli papričkou. - zvěřinu nakládáme den předem do vhodné směsi koření na divočinu a soli, přikápnout můžeme i červené víno - k přípravě můžeme samozřejmě použít jinou zvěřinu. Nicméně odlehčení pokrmu zeleninou si přímo říká o zpracování prorostlejších částí, kterou krkovice z divočáka zajisté je

Doporučená příloha:

Podáváme s těstovinami, které klademe na talíř a přelijeme směsí s omáčkou.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg