ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Divočák, černá zvěř > Zvěřinové trojhránky ve vinném županu

Zvěřinové trojhránky ve vinném županu

Zvěřinové trojhránky ve vinném županu

Ingredience:

Počet osob: 4 Autor receptu: J. Drmota, Želetava Ingredience: 500 g zvěřiny nakrájené na kostky, 100 g slaniny, 2 střední cibule a 2 klobásy, 1,5 dcl vína, 2 vejce, hladká mouka, sůl, sušený česnek, koření na divočinu, olej.

Příprava:

Na špejli střídavě napichujeme předem naloženou zvěřinu, na kolečka nakrájenou kvalitní klobásu, tenké plátky slaniny a tenká kolečka cibule. Vzniklý špíz obalíme v hladké mouce a v těstíčku vytvořeném z našlehaných vajec, vína, hladké mouky a soli. Polotekutou viskozitu namícháme tak, aby se těstíčko dobře táhlo, pokrylo dokonale zvěřinu a přitom z ní příliš nestékalo. Hotové špízy smažíme na oleji dozlatova. Tipy: - v každém případě nezaškodí hotové trojhránky dopéct asi 15-20 minut v troubě předehřáté na 150°C. Zvěřina tím ještě více zkřehne. Tento krok doporučuji zejména při použití zvěřiny ze staršího kusu. - špejli doporučuji z trojhránku vytáhnout při servírování na talíř. Porce se určitě nerozsype a strávníci s ní nezápasí. - má-li někdo podobný vztah k rukám upatlaným během práce v kuchyni jako já, je ideální přizvat k obalování špízů manželku

Doporučená příloha:

Podáváme se zeleninou, omáčkami a pečenými brambory.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg