ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Dušené jelení maso

Dušené jelení maso

Ingredience:

· 500 g jeleního masa · sůl · mletý pepř · hladká mouka · tuk · 250 ml bílého vína · celý pepř · 1 bobkový list · majoránka · 2 cibule · 4 brambory · 2 lžíce rajského protlaku · 2 mrkve

Příprava:

Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmažíme na rozpáleném tuku. Potom opečené kostky masa zalijeme bílým vínem, přidáme celý černý pepř, bobkový list a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, přidáme očišťěnou a nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory, rajský protlak, mrkev nakrájenou na kolečka a majoránkou. Zalijeme zbytkem vína a dusíme tak dlouho, až všechno změkne.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg