Ingredience:
· 500 g jelení kýty
· 70 g uzené slaniny
· sůl
· tuk
· 2 cibule
· 150 g zralých rajčat
· 4 zelené papriky
· 250 ml zakysané smetany
· hovězí vývar
Příprava:
Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme a protkneme nudličkami slaniny. Kousek slaniny nakrájíme na kostky, smícháme s trochou tuku, rozpálíme na pánvi a orestujeme na ní nakrájenou cibuli. Potom na cibuli přidáme nachystané řízky, osmažíme z obou stran a pak na mírném ohni pod pokličkou doměkka dusíme. Občas podléváme hovězím vývarem.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Zelené papriky omyjeme, vyřízneme semeníky, nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, stejně tak, jako rajčata. Dodusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem.
Doporučená příloha: