ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Dušené jelení řízky s paprikami

Dušené jelení řízky s paprikami

Ingredience:

· 500 g jelení kýty · 70 g uzené slaniny · sůl · tuk · 2 cibule · 150 g zralých rajčat · 4 zelené papriky · 250 ml zakysané smetany · hovězí vývar

Příprava:

Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme a protkneme nudličkami slaniny. Kousek slaniny nakrájíme na kostky, smícháme s trochou tuku, rozpálíme na pánvi a orestujeme na ní nakrájenou cibuli. Potom na cibuli přidáme nachystané řízky, osmažíme z obou stran a pak na mírném ohni pod pokličkou doměkka dusíme. Občas podléváme hovězím vývarem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Zelené papriky omyjeme, vyřízneme semeníky, nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, stejně tak, jako rajčata. Dodusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg