Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Jelení hřbet s ořechovou krustou
Jelení hřbet s ořechovou krustou
Ingredience:
800 g jeleního hřbetu * 1 lžíce mletého koření na divočinu * sůl a mletý pepř * 2 lžíce olivového oleje * hrst vlašských ořechů * 1 lžíce čerstvého rozmarýnu a tymiánu * 2 lžíce strouhanky * 3 lžíce másla * 2 pomeranče * 1 lžička cukru krupice * 150 ml bílého vína * 1 lžíce pomerančové zavařeniny a 100 ml džusu, lžička pomerančové kůry
Příprava:
1. Maso odblaníme, okořeníme, potřeme olejem a dáme odležet. 2. Červené zelí připravíme tradičním způsobem. Na ořechovou krustu promícháme 2 lžíce másla s ořechy, bylinkami, strouhankou a osolíme. 3. Maso ze všech stran opečeme, potřeme ořech. směsí a vrátíme do pekáče. Pečeme při 180 stupních asi 20-25 minut, maso dáme stranou. 4. Do výpeku přidáme máslo, oloupaný a nakrájený pomeranč, poprášíme cukrem, zalijeme bílým vínem a prohřejeme. Pomeranče přendáme k masu, do šťávy přidáme lžíci zavařeniny a pomerančovou šťávu a kůru a ještě chvíli vaříme, dokud šťáva nezhoustne.
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: