ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení kýta na italský způsob

Jelení kýta na italský způsob

Ingredience:

· 1200 g jelení kýty · sůl · 1 lžička mleté papriky · 1 lžíce mouky · mletý pepř · 2 cibule · 2 stroužky česneku · 2 mrkve · čtvrtina většího celeru · 4 lžíce oleje · 120 ml bílého vína · 6 oloupaných rajčat · lžička bazalky · lžička tymiánu · 1 bobkový list · kůra z 1/4 citrónu · 1 lžíce sekané petrželové natě

Příprava:

Odleželé, odblaněné a dobře omyté maso nakrájíme na silnější plátky (asi 3 cm) nebo větší kostky. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji rychle opečeme ze všech stran a vyjmeme. Do oleje vložíme připravenou oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu i cibuli, přidáme rozetřený česnek a podusíme 5 minut. Potom přilijeme víno a přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a opepříme, vložíme zvěřinu a koření (bazalku, tymián, bobkový list) a přikryté dusíme v troubě doměkka. Při podávání urovnáme na mísu nejprve zeleninu, navrch dáme plátky nebo kousky zvěřiny, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme tenoučkými, dlouhými proužky citrónové kůry.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg