Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem (1)
Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem
Ingredience:
800 g jelení kýty bez kosti sůl 1/2 lžíce drcených jalovčinek 6 kuliček celého pepře 6 kuliček nového koření 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu 4 snítky rozmarýnu 2 lžíce oleje svazek karotky 1 středně velký celer 3 cibule 50 g špeku 200 ml bílého vína
Příprava:
Kýtu odblaníme a omyjeme, osušíme, prošpikujeme polovinou špeku, pak osolíme a okořeníme drcenými jalovčinkami. V pekáči rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran zprudka opečeme, poté vyjmeme a ve výpeku rozškvaříme zbylý, nadrobno pokrájený špek. Pak přidáme očištěnou karotku a oloupaný a na větší kusy nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Když je zelenina opečená, přidáme oloupané přepůlené cibule, celé koření, tymián a ještě chvíli opékáme. Opečené maso vrátíme do pekáče k osmahnuté zelenině, zalijeme trochou vařící vody a pečeme v troubě předehřáté na 200°C pod poklicí doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou a vínem, maso přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Ke konci pečení přidáme k masu snítky rozmarýnu. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut odležet. Potom kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky a podáváme s upečenou zeleninou a přeléváme přírodní šťávou.
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: