ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Ingredience:

800 g jelení kýty 200 g slaniny 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele 1-2 cibule Bobkový list Celý pepř Nové koření Sůl 1-2 citrony 500 ml smetany 150 g hladké mouky 200 g vepřového sádla 100 g brusinek

Příprava:

Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou. Doporučená příloha:

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg