Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Jelení kýta se zeleninou na smetaně
Jelení kýta se zeleninou na smetaně
Ingredience:
800 g jelení kýty 200 g slaniny 100 g celeru 100 g mrkve 100 g petržele 1-2 cibule Bobkový list Celý pepř Nové koření Sůl 1-2 citrony 500 ml smetany 150 g hladké mouky 200 g vepřového sádla 100 g brusinek
Příprava:
Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou. Doporučená příloha:
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: