ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení medailonky na brusinkové omáčce s redukcí z červeného vína

Jelení medailonky na brusinkové omáčce s redukcí z červeného vína

Jelení medailonky na brusinkové omáčce s redukcí z červeného vína

Ingredience:

Ingredience: 16 medailonků asi po 50 g 50 g tuku 50 g brusinkového kompotu, 0,2 l zvěřinového fondu nebo vývaru 20 g másla, sůl, pepř, hladká mouka, červené víno

Příprava:

Příprava: Nakrájené medailonky zlehka naklepeme. Okořeníme solí a pepřem a jednu stranu pomoučíme. Na pánvi zehřejeme tuk a pomoučenou stranou vložíme medailonky do pánve. Opečeme po obou stranách, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Vyjmeme z pánve a uložíme do tepla. Výpek lehce zaprášíme moukou, zalijeme zvěřinovým fondem a zakápneme troškou červeného vína. Přidáme brusinky a vyredukujeme do krémové konzistence. Na závěr omáčku zjemníme kouskem vychlazeného másla.

Doporučená příloha:

Jako přílohu šéfkuchař doporučuje špenátové nočky.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg