ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení ragú na červeném víně

Jelení ragú na červeném víně

Ingredience:

800g jeleního plecka bez kosti, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150g cibule, 3/8l červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150g zakysané smetany, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř

Příprava:

Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme, masové kostky necháme ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyndáme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a sladkou papriku. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce ale nevaříme. Před podáváním necháme ještě 5 minut odležet.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg