ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení řízky na víně

Jelení řízky na víně

Ingredience:

· 0,5 kg jeleního masa · skořice · cibule · sádlo · hřebíček · bílé víno · hladká mouka · citronová kůra · kořenová zelenina · slanina · cukr · ocet

Příprava:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg