ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Jelení tokáň na houbách

Jelení tokáň na houbách

Ingredience:

· 1,5 kg vykostěné jelení kýty · 200 g sádla · 300 g cibule · 50 g rajského protlaku · 100 g mouky · 400 g čerstvých hub · 500 ml kysané smetany · 200 ml bílého vína · petrželová nať · 2 bobkové listy · sůl · mletý pepř · tymián · vývar z kostí (nebo bujón)

Příprava:

Jelení kýtu nakrájíme na tenké proužky a dobře umyjeme, jemně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak a po chvilce míchání také maso. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryté dusíme na silném plameni. K poloměkkému masu přidáme nakrájené houby, bobkový list a jemně nasekanou petrželovou nať. Mouku rozšleháme v kysané smetaně a přilijeme k masu. Ochutíme bílým vínem

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg