Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Jelení tokáň na houbách
Jelení tokáň na houbách
Ingredience:
· 1,5 kg vykostěné jelení kýty · 200 g sádla · 300 g cibule · 50 g rajského protlaku · 100 g mouky · 400 g čerstvých hub · 500 ml kysané smetany · 200 ml bílého vína · petrželová nať · 2 bobkové listy · sůl · mletý pepř · tymián · vývar z kostí (nebo bujón)
Příprava:
Jelení kýtu nakrájíme na tenké proužky a dobře umyjeme, jemně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak a po chvilce míchání také maso. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryté dusíme na silném plameni. K poloměkkému masu přidáme nakrájené houby, bobkový list a jemně nasekanou petrželovou nať. Mouku rozšleháme v kysané smetaně a přilijeme k masu. Ochutíme bílým vínem
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: