Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Pečená jelení kýta se šunkou
Pečená jelení kýta se šunkou
Ingredience:
600 g jelení kýty 50 g uzené slaniny tuk 1 - 2 cibule 1 mrkev 1 petržel kousek celeru celý černý pepř celé nové koření 1 bobkový list tymián 50 g šunky 10 g hladké mouky 100 ml červeného vína
Příprava:
Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme nakrájenou uzenou slaninou. Rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celý černý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vše osmažíme a pak přidáme připravené maso. Podlijeme horkou vodou a dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou. Potom přidáme nakrájenou šunku a dočervena upečeme. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a propasírujeme.
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: