ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Jelení zvěřina > Středočeský jelení steak

Středočeský jelení steak

Ingredience:

4 jelení steaky 4 lžíce oleje 4 bobkové listy 5 zrníček jalovce lžička tymiánu lžička oregánav půl lžičky bílého pepře sůl hladká mouka sádlo 125 g másla směs na bylinkové máslo

Příprava:

Do porcelánové mísy dáme olej, přidáme tymián, oregáno, pepř, sůl, jalovec, bobkovým list a vše promícháme. Do této směsi potom vložíme lehce naklepané jelení steaky, promícháme a necháme několik hodin marinovat na chladném místě. Připravíme si bylinkové máslo tak, že máslo utřeme spolu se směsí na bylinkové máslo a utvoříme válečky, které dáme do alobalu a necháme je v ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Steaky z jedné strany obalíme v mouce a obalenou stranou vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme z obou stran doměkka. Bylinkové máslo nakrájíme na kolečka, které podáváme k usmaženému steaku. Steaky podáváme s různě upravenými bramborami nebo dušenou rýží.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg