Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
RECEPTY ze zvěřiny
>
Jelení zvěřina
>
Středočeský jelení steak
Středočeský jelení steak
Ingredience:
4 jelení steaky 4 lžíce oleje 4 bobkové listy 5 zrníček jalovce lžička tymiánu lžička oregánav půl lžičky bílého pepře sůl hladká mouka sádlo 125 g másla směs na bylinkové máslo
Příprava:
Do porcelánové mísy dáme olej, přidáme tymián, oregáno, pepř, sůl, jalovec, bobkovým list a vše promícháme. Do této směsi potom vložíme lehce naklepané jelení steaky, promícháme a necháme několik hodin marinovat na chladném místě. Připravíme si bylinkové máslo tak, že máslo utřeme spolu se směsí na bylinkové máslo a utvoříme válečky, které dáme do alobalu a necháme je v ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Steaky z jedné strany obalíme v mouce a obalenou stranou vložíme do rozpáleného sádla. Smažíme z obou stran doměkka. Bylinkové máslo nakrájíme na kolečka, které podáváme k usmaženému steaku. Steaky podáváme s různě upravenými bramborami nebo dušenou rýží.
Doporučená příloha:
hledat:
Partneři webu
S podporou: