Ingredience:
1200 g zvěřiny – hřbetu nebo kýty z mladého kusu jelení, daňčí nebo srnčí zvěře, nejlépe koloucha nebo špičáka, 3 vejce, strouhanka, hladká mouka, olej na smažení, česnek, sůl, 4 velké krajíce chleba
Obloha:
6 rajčat, 2 okurky, 2 cibule, 1 paprika, olivy, nakládané okurky
Příprava:
Dobře odblaněnou zvěřinu nakrájíme na velmi slabé řízky, které rozklepeme do tenka tak, aby skrz ně bylo vidět, ale netrhaly se. Potřeme je jemně rozetřeným česnekem nebo rozmixovanou cibulí (kořením dle chuti), mírně osolíme a necháme naskládané na sebe odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si připravíme oblohu – na osminky nakrájená rajčata, cibuli, okurku, papriku, nakládané okurky a olivy. Řízky obalíme v trojobalu, smažíme na oleji, rovnou z pánve je klademe na krajíce chleba, jíme rukama, přílohou je pouze trojobal, přikusujeme syrovou i nakládanou zeleninu, do chleba si utíráme mastné prsty.
Doporučená příloha: