ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Omáčky > Zvěřinová frankfurtská omáčka

Zvěřinová frankfurtská omáčka

Zvěřinová frankfurtská omáčka

Ingredience:

800 g kvalitní zvěřiny z kotlety, 1 velká cibule, 1 lžička podravky nebo zeleninové vegety, 2 lžíce papriky, sůl, pepř, sádlo, olej, 2 zvěřinové klobásy, zvěřinový vývar, hladká mouka, 1 zakysaná smetana

Příprava:

Zvěřinu osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme zaležet do lednice. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přihodíme vegetu a červenou papriku, které krátce opražíme. Přidáme zvěřinu a orestujeme ji, aby se zatáhla. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme pod pokličkou do měkka. V průběhu pečení přihodíme klobásky nakrájené na kolečka. Nakonec zvěřinu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce mléka, kterou přilijeme za stálého míchání přes sítko. Omáčku provaříme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, která výsledný produkt výrazně zjemní.

Doporučená příloha:

Podáváme s houskovým knedlíkem. Tip: - přidáváme-li do jakékoliv omáčky zakysanou smetan, rozmícháme ji nejdříve s trochou mléka a pak ji přelijeme přes sítko. Mnohem lépe se v pokrmu rozpustí - kdo má rád sladkokyselou chuť, může omáčku vylepšit malou lžičkou cukru a citrónovou šťávou
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg