ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Studená kuchyně > Bylinkový sýr s dušenou zvěřinou

Bylinkový sýr s dušenou zvěřinou

Bylinkový sýr s dušenou zvěřinou

Ingredience:

Počet osob: 6 Variace na internetový zdroj: J. Drmota, Želetava Ingredience: Na sýr: 1 sladká smetana, 2 velké bílé jogurty, sůl, čerstvé bylinky dle momentální možnosti. Čerstvá cherry rajčátka, paprika, zbytek pečené nebo dušené zvěřiny, jeřabinový kompot.

Příprava:

Uvedené ingredience na přípravu sýra smícháme ve vzájemném poměru podle vlastní chuti. Dobře je propracujeme a nalijeme do velkého cedníku vyloženého čistým plátýnkem. Uložíme na chladné místo a necháme do rána odkapat syrovátku. Získáme chuťově zajímavý sýr typu „žervé“, který můžeme druhý den servírovat. Velmi příjemně nám sýr vyzní zejména na čerstvém chlebu. Nejen pro oko jej doplníme plátkem dušené zvěřiny, cherry rajčátkem, nakrájenou paprikou, ev. lžičkou jeřabinového kompotu. Tipy: - k dochucení sýra můžeme použít nejen různé bylinky (pažitku, bazalku, řeřichu, medvědí česnek), ale také například nadrobno nakrájenou cibuli nebo utřený česnek - chceme-li dosáhnout „lehčí“ verze pokrmu, použijeme poměr 3 jogurty na jeden kelímek smetany, který bychom nalezli i v originálním provedení. Z hlediska chuti se mi ovšem osvědčila výše uvedená jemnější varianta

Doporučená příloha:

pečivo
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg