Jelen na pepři
Ingredience:1,5 kg jeleního masa
50 g špeku
100 ml brandy
100 ml olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
půl lžíce červeného vína
2 stroužky česneku
3 cibule
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
Příprava:Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Ochutíme solí a pepřem a podle chuti múžeme přidat i trochu brusinkového kompotu.
Doporučená příloha: